Dra. Alícia Granados El president en funcions de la Generalitat

Dra. Alicia Granados,
Ambaixadora de la BioRegió 2010

 Biocat va instaurar al 2009 el títol d'Ambaixador de la BioRegió, en reconeixement a una personalitat rellevant de l'àmbit científic, financer, polític o social que s'ha distingit per l'impuls de la biotecnologia a Catalunya i pel suport a la BioRegió catalana a nivell nacional o internacional.

El president en funcions de la Generalitat de Catalunya i president de Biocat, José Montilla, ha nomenat enguany Ambaixadora de la BioRegió a la Dra. Alícia Granados, investigadora i empresària, que compta amb una llarga trajectòria en càrrecs públics de responsabilitat en l'àmbit de l'avaluació de tecnologies mèdiques i de les polítiques de salut pública.

"El compromís ètic de la doctora Granados, amb una visió exigent i integradora de la responsabilitat social d'empreses i entitats, és un element de pes per valorar la seva aportació al creixement i impuls de la BioRegió de Catalunya", ha destacat el president de la Comissió Executiva de Biocat, Manel Balcells. Per a la Dra. Alícia Granados, aquest nomenament "és tot un compromís ja que Biocat és una iniciativa estratègica important per impulsar la innovació, però també és una iniciativa que ha d'afrontar uns reptes sense precedents com és l'impuls de la innovació en el sector de la salut".

"A Catalunya mai s'han registrat els graus de qualitat en salut com els que es tenen en l'actualitat", ha puntualitzat la nova Ambaixadora de la BioRegió. "Precisament és la comunitat amb més campus d'excel·lència. Aquesta realitat és gràcies a que tant els líders com els responsables de les universitats han apostat per l'excel·lència".

 
Una trajectòria exemplar entre el sector públic i privat

Actualment, la Dra. Granados està al capdavant de la seva pròpia empresa, MASdit, és vicepresidenta de l'ACUP (Associació Catalana d'Universistats Públiques), membre del Patronat del PRUAB (Parc de Recerca de la Universitat Autònoma de Barcelona) i presidenta del Consell Social UAB.

La Dra. Granados és investigadora clínica especialitzada en malalties respiratòries i ha estat professora de medicina a la Universitat de Barcelona durant més d'11 anys. Al llarg de la seva dilatada carrera ha ocupat diversos càrrecs de responsabilitat tant al sector públic com a l'empresa privada. Va ser responsable de la creació i primera directora de l'Agència d'Informació, Avaluació i Qualitat en Salut (anteriorment Agència d'Avaluació de Tecnologia i Recerca Mèdiques) i va presidir la International Society of Technology Assessment in Health Care (ISTAHC). També va ser impulsora de la creació de l'entitat Health Technology Assestment Internacional (HTAi) i membre del HTAi Policy Forum. Fundadora d'INHATA, la primera xarxa global d'agències d'avaluació de tecnologies mèdiques.

De 2000 a 2003 va ser presidenta i directora general de l'Institut Català de la Salut. Ha estat també assessora de polítiques de salut per a diverses agències de les Nacions Unides (Organització Mundial de la Salut, Organització Panamericana de la Salut, Banc Mundial), i líder de la Xarxa Europea de Proves de la Salut de l'OMS.

Des de 2006 fins a l'agost de 2010 ha treballat per a MSD (Merk Sharp & Dome) com a responsable d'avaluació de tecnologies i accés als mercats. També ha estat la directora de Responsabilitat Social Corporativa de la companyia, el que la va portar a presidir Forètica, fòrum per a l'avaluació de la gestió ètica de les companyies i entitats de tot l'Estat.

Granados s'uneix al director del Programa de Biologia i Genètica del Càncer del Memorial Sloan-Kettering Cancer Center (MSKCC) i director adjunt de l'Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona, Dr. Joan Massagué, que va ser distingit com a Ambaixador de la BioRegió 2009.

Imatges i vídeos del microsite