Premi BioEmprenedorXXI

Per segon any consecutiu, el Fòrum Biocat acull el lliurament del Premi BioEmprenedorXXI, que reconeix el millor pla de creació d’empresa innovadora en el sector de ciències de la vida.

Impulsat per Biocat, juntament amb Barcelona Activa, "la Caixa", la Cambra de Comerç de Barcelona i Genoma España, aquest programa pretén facilitar als participants la creació de la seva empresa mitjançant un conjunt d'activitats formatives i l'anàlisi de viabilitat de les idees de negoci. També reben un acompanyament (mentoring) de persones rellevants del sector. El programa finalitza amb una competició de plans de negoci davant d'un jurat format per representants de les entitats promotores i un consell assessor d'experts, que atorga un primer premi a la millor iniciativa emprenedora i un reconeixement a les dues finalistes. A més, aquest programa incorpora accions complementàries per donar suport a la posada en marxa d'aquestes noves empreses mitjançant l'accés a fòrums internacionals.

El director de Caixa Capital Risc i Iniciativa EmprenedorXXI, Carles Trenchs; la cap de la Unitat de Promoció de Genoma España, Belén Gilarranz; el vicegerent de Promoció Empresarial de la Cambra de Comerç de Barcelona, Xavier Ricart; la directora d'Iniciativa Emprenedora de Barcelona Activa, Montse Basora; i la directora general de Biocat, Montserrat Vendrell, han estat els encarregats de donar a conèixer el guanyador i finalistes d'aquesta edició del Premi BioEmprenedorXXI durant la celebració del Fòrum Biocat.

Guanyador Primer Finalista Segon Finalista

 

 
VCN Biosciences, guanyadora

L'empresa guanyadora ha estat VCN Biosciences, sorgida del grup de Viroteràpia de l'Institut Català d'Oncologia. VCN Biosciences, promoguda pel Dr. Manel Cascalló, el Dr. Ramon Alemany i el Dr. Gabriel Capellà, desenvolupa nous fàrmacs biotecnològics d'elevada potència i selectivitat per fer front al càncer a partir de la plataforma tecnològica que ofereixen els anomenats adenovirus oncolítics. El sistema d'acció dels virus oncolítics és la multiplicació selectiva en cèl·lules tumorals, fet que provoca alhora la seva mort.


VCN Biosciencies
ImmunNovative Developments iMicroQ, finalistes

El Premi BioEmprenedorXXI també ha guardonat a ImmunNovative Developments (primer finalista) i iMicroQ (segon finalista).

ImmunNovative Developments està especialitzada en el desenvolupament de productes per a la prevenció, diagnosi i tractament de la sèpsia i altres malalties inflamatòries de base immunitària. Aquesta spin-off està impulsada pel servei d'immunologia de l'Hospital Clínic i, en concret, per Francisco Lozano, Teresa Lloret i Enric Panadès.

iMicroQ produeix i comercialitza kits per a la detecció ràpida de patògens i toxines per al sector agroalimentari. Està impulsada pel Centre d'Innovació en Biotecnologia de la Universitat Rovira i Virgili i promoguda per Carlos Arias, Viviana Duarte, Diego Bejarano, Pablo Lozano i Ioanis Katakis.

ImmunNovative Developments       iMicroQ
 

Dotació dels premis

Guanyador
Dotació econòmica:
20.000 €
Accions de formació:
Curs formatiu d’alt nivell en estratègia empresarial. Presència en una fira internacional de referència del sector. Participació en un pont tecnològic i d’innovació i sis mesos gratuïts en el viver d’empreses de Barcelona Activa.
Primer finalista
Dotació econòmica:
10.000 €
Accions de finançament:
Accés a activitats formatives. Participació en congressos de referència del sector.
Segon finalista
Dotació econòmica:
5.000 €
Accions de finançament:
Accés a activitats formatives. Participació en congressos de referència del sector.


 

 


 

Notícia relacionada

 

VCN Biosciences, que desenvolupa nous fàrmacs biotecnològics d'elevada potència enfront el càncer, guanyadora del BioEmprenedorXXI (2/12/2010)
 

Premi BioEmprenedorXXI a Sagetis Biotech (4/12/2009)

 

 

Imatges i vídeos del microsite

Una iniciativa de: